VOD : The Book of Boba Fett Sesong 1
Konklusjon:
The Book of Boba Fett er en vellagd serie med en fengslende historie, mange gode actionscener, kule karakterer og mye god humor. Men kvaliteten på dette er ikke alltid like høy, for innimellom kan det bli for treigt og noen av actionscenene ser veldig billige ut. Serien presenterer elementer som er spennende, men ikke alltid blir like godt utnyttet. Skuespillet er strålende fra både nye aktører og veteraner, men manuset passer ikke alltid like godt med skuespillerens identitet og fremtoning. Det er flere jeg gjerne ville likt å ha sett få en dypere rolle i serien. Musikken til Ludwig Göransson og Joseph Shirley derimot fortsetter å være fenomenal og bildene ser fantastiske ut. Serien er fortsatt ekstremt “fett” og gjør seg godt til å anbefale å se, spesielt hvis du er Star Wars-fan. Samtidig skulle jeg ønske at skaperne hadde brukt mer tid å skrive historien med mer.
Eksterne lenker. Les mer her:
FILMFAKTA
Vises hos: Disney+
Norgespremiere: 29.12.2021
Originaltittel: The Book of Boba Fett Sesong 1
Sjanger: Anime, Action, Eventyr, Drama, Sci-Fi.
Skuespillere: Temuera Morrison, Ming-Na Wen, Matt Berry, David Pasquesi, Carey Jones, Jennifer Beals, Pedro Pascal, Sophie Thatcher, Jordan Bolger, Joanna Bennett, Xavier Jimenez, Phil LaMarr, Amy Sedaris, Corey Burton, Timothy Olyphant, Graham Hamilton, Emily Swallow, Danny Trejo, Paul Sun-Hyung Lee, Frank Trigg, Collin Hymes med fler.
Regi: Robert Rodriguez, Dave Filoni, Steph Green, Bryce Dallas Howard, Kevin Tancharoen.
Manusforfattere: Jon Favreau, Dave Filoni, Noah Kloor, George Lucas.
Produsenter: John Bartnicki, Carrie Beck, Jon Favreau, Dave Filoni, Karen Gilchrist, John Hampian, Kathleen Kennedy, Robert Rodriguez og Colin Wilson.
Musikk: Ludwig Göransson og Joseph Shirley
Nasjonalitet: USA
Språk: Engelsk
Lengde: ca. 50 min per episode
Totallengde for hele sesongen (7 episoder): ca. 5 timer og 40 minutter
Produksjonsår: 2021
Aldersgrense: 12 år
HANDLING
Etter å tilsynelatende ha dødd på en svært uverdig måte på ørkenplaneten Tatooine, er Boba Fett tilbake og nå skal han seile sin egen sjø, gjennom å ta over underverdenen og styre sin egen mafiaorganisasjon.
I serien vil det være mange referanser til The Mandalorian og muligens andre filmer og serier som har involvert Boba Fett.
Er The Book of Boba Fett verdt å få med seg på Disney+? Ja, men man må nok holde ut med en veldig varierende episode-kvalitet. Det er også lurt å få med seg denne før man ser The Mandalorian sesong 3.
The Book of Boba Fett fortsetter på det vellagde serie-universet vi kan forvente å få fra Star Wars-universet i dag. Med The Mandalorian har de omsider skrudd om litt på siktet, med en mer voksen, litt mørkere versjon av universet. Det er ikke tvil om at Star Wars har hatt en målgruppe med barn og unge, mange av disse vokser jo til og ønsker dypere historier uten å gi avkall på den spennende verden de har lært å kjenne. Boba Fett fortsetter i samme stemning og fyller dermed ut historien ytterligere.
Den har en meget fengslende historie som gjør deg spent på hva som vil skje videre. Den har spennende karakterer som vi blir bedre kjent med, noen bedre enn andre. Dette er også krydret med godt laget og engasjerende actionscener.
Men bak dette ligger det mye som føles ujevnt med kvaliteten på resten av serien. Historien er delt i to tidsperspektiver. Den ene er minner om tiden rett etter at Boba falt i sarlacc piten og rømmer fra den for så bli tatt videre vare på av sandfolket. Den andre er nåtidshistorien som foregår ikke så lenge etter hendelsene i The Mandalorian sesong 2. Serien skifter veldig mellom de perspektivene i de første episodene, og ikke alle historie-elementene fra hver side av tiden fungerer like godt. Dette skaper en ujevn fortellerstil.
Det er også flere karakterer som ikke blir utfylt nok. Boba får en spennende karakterreise som tar ham en vei som er veldig forskjellig fra hans dager som dusørjeger, noe som beriker han. Samtidig er andre små historier tatt med, f. eks. en viss skurk og hans rivaleri med Boba. Han møter vi i de to siste episodene og kunne de ha utdypet enda mer med f. eks. et flashback.
Temuera Morrison gjør en fenomenal jobb med å spille Boba Fett i serien og det er utrolig “fett” å se ham ikke bare spille karakteren, men også være karakteren. Det er visse øyeblikk hvor det ikke en gang føles som bare skuespill, men at han faktisk er karakteren og det drar meg mer inn i serien. Jeg vil til og med si at han gjør seg bedre som Boba her enn han gjorde Jango Fett, Bobas far, i Star Wars Episode II: Attack of the Clones, enda han gjør en ganske så fantastisk jobb der og.
Boba er heller ikke det eneste offeret for manglende karaktererutdypning. Hans trofaste partner Fennec Shand går også igjennom dette. Jo da, som en hver karakter strålende skuespilt av Ming-Na Wen er hun råtøff og kul å se, men jeg ville gjerne likt om hun kunne fått en større personlig rolle i dette.
Det er riktignok ikke hennes serie, men hun har kanskje den viktigste birollen i serien så da burde hun blitt personifisert mer. Ming-Na har hatt roller før hvor hun har vist mer dramatiske rolletolkninger. Gode eksempler på dette er både den animerte filmen Mulan fra 1998 og Marvel-TV-serien Agents of S.H.I.E.L.D. Hun er forsåvidt utrolig dyktig i The Book of Boba Fett, jeg skulle bare ønske det var mer.
Det er også visse episoder ved slutten av sesongen hvor serien plutselig skifter helt perspektiv og tar opp historiepunkter som kanskje burde blitt holdt til serien det er fra. De to er for så vidt to av de beste episodene i sesongen, men det føles mer ut som episoder av en viss annen Star Wars-serie og blir nok viktig for den seriens fremtidige sesonger.
Denne serien har også mange i mindre roller, noen av dem kan nok være litt for små til tider. Mine favoritter her var: Carey Jones, Jennifer Beals, Pedro Pascal, Phil LaMarr, Frank Trigg, Collin Hymes, Sophie Thatcher og Jordan Bolger var alle i fantastiske biroller som utvidet historien på mange gode måter.
Jeg vil også takke Joanna Bennett, Xavier Jimenez, Amy Sedaris, Corey Burton, Timothy Olyphant, Rosario Dawson, Graham Hamilton, Emily Swallow, Danny Trejo, Paul Sun-Hyung Lee som ga oss mange meget spennende gjesteroller.
Humor var det også en god del av og jeg lo mye. Det var ekstremt morsomt med vitser av forskjellig kaliber. Spesielt fra f. eks. Matt Berry som spiller en torturdroide som ikke får lov til å torturere, men heller skal innimellom forklare visse temaer på den mest høfligste måten han kan.
David Pasquesi har derimot en litt ujevn kvalitet på humoren sin, han starter som en veldig morsom og sleip assistent til ordføreren som prøver å vri seg ut av visse situasjoner, men gradvis nærmer han seg en mer irriterende karakter som prøver å være morsom og klarer ikke helt. Pasquesi er forsåvidt god i rollen, så her faller det nok mer på vitsemakerne bak kameraet.
Noe av det beste med serien er dens mange actionscener som for det meste er vellagde og nervepirrende. Disse fengsler deg fast i kinosetet … oops, jeg mente sofaen. Mine favoritter var nok tog-scenen, det store klimakset mot slutten, en fekteduell og noen western-inspirerte skytescener. Spesielt den sistnevnte fikk meg til å sette meg ytterst på kanten av sofaen. Det føles som at jeg skulle vært på kino. Det hjelper jo også godt at vi får mange vakre og spennende bilder, samt også noen sensasjonelle konsept-kunstverk som krydrer rulleteksten.
Musikken til serien er hovedsakelig laget av Joseph Shirley, med svenske Ludwig Göransson på temamusikk. Men ikke la deg skremme av det, for dette er sinnsykt godt gjennomført. Göranssons Ronja Røverdatter-inspirerte temamusikk skaper en passe mystisk og eventyrlig atmosfære som bærer både rulleteksten og visse deler av episodene, og er ekstremt gøy å nynne med på. Shirley har laget musikk med Göransson fra før på Tenet og The Mandalorian, men selv om Göransson har inspirert svært mye har Shirley klart å komme med noen mesterlige musikkspor som bergtar stemningen de er satt til.
Alt i alt er jeg meget fornøyd med det jeg fikk servert. De kunne gjerne ha brukt mer tid på manus, men jeg kan ikke si jeg angrer på at jeg har sett på dette de siste syv “fette” ukene. Håper også at flere andre får god hygge ut av den, spesielt siden den kan være nyttig å se for å forstå historien til flere andre kjente karakterer som f. eks. The Mandalorian og hint til deres fremtid.
Og mens vi venter på den serien og andre, så kan jeg også minne leserne på at 2022 blir et fullstappet Star Wars-år. Neste ut er realfilm-serien Obi-Wan Kenobi om jediridderen med samme navn. Den kommer 25. mai som også er 45 årsjubileet til den originale Star Wars-filmen hvor vi også møte Kenobi for første gang.
Først da tipper jeg kanskje vi får den animerte serien The Bad Batch tilbake med sesong 2 og senere i år får vi mye annet spennende. Jeg tror dette kan bli et ekstremt gøyalt og koselig år for oss Star Wars-fans. Måtte Kraften være med dere lesere!
PS:
Star Wars har begynt å plukke opp mer og mer fra det populære markedet som f. eks. å ha en scene etter rulleteksten. Her går vi tilbake til Bobas palass og ser at det er noen i Bobas vanntank, men hvem er det? Se scenen og finn ut.
RSS