VOD : The Boys: sesong 3
Konklusjon:
Sesong 3 av The Boys tilfører enda mer blodig moro til TV-skjermen hele tre år etter at serien debuterte. Det er mer blod, mer intriger og et enda større manus for gjøre mer plass til Billy Butcher sine ikoniske one-liners. Dette er årets serie og absolutt ikke noe du bør gå glipp av!
Eksterne lenker. Les mer her:
FILMFAKTA
Premiere på Prime Video: De første tre episodene lanseres den 03.06.2022, deretter slippes det ny episode hver fredag.
Skuespillere: Karl Urban, Jack Quaid, Antony Starr, Erin Moriarty, Dominique McElligott, Jessie T. Usher, Laz Alonso, Chace Crawford, Tomer Capone, Karen Fukuhara, Nathan Mitchell, Colby Minifie, Claudia Doumit, Jensen Ackles
Sjanger: Action, Krim, Drama, Sci-fi
Skrevet av: Eric Kripke
Regi: Phil Sgriccia, Julian Holmes, Nelson Cragg, Sarah Boyd
Nasjonalitet: USA
Aldersgrense: 18
Språk: Engelsk
Produksjonsår: 2022
Distributør: Prime Video
HANDLING
Det har vært et rolig år. Homelander er svekket. Butcher jobber for regjeringen, overvåket av Hughie av alle mennesker. Men både Hughie og Butcher klør etter å ha mer å gjøre slik som før. Så når The Boys får vite om et mystisk Anti-Super-våpen, sender det dem rett inn i kampen mot The Seven enda en gang. Det startes en krig og The Boys leter etter legenden om den aller første Superhelten: Soldier Boy.
The Boys kom som lyn fra klar himmel i 2019. Serien var et friskt pust i superhelt-sjangeren som ellers okkuperes av Marvel-filmer med halvtørr humor eller DC-filmer som er veldig «hit and miss».
The Boys er en TV-serie skapt av Eric Kripke for Prime Video. Kripke er også kjent for TV-serien Supernatural som hold det gående i 15 sesonger. The Boys er direkte basert på en serie med tegneserier skrevet av Garth Ennis og medskapt, designet og illustrert av Darick Robertson.
Tegneserien ble først utgitt av Wildstorm før den senere ble kjøpt opp og flyttet til Dynamite Entertainment. Tegneserien holdt det gående fra oktober 2006 til november 2012 – da med sin 72.utgave.
Sesong 2 sin blodige finale gjorde slutt på Homelander sin daværende kjæreste og gav oss et par endringer i dynamikken. Det er nå ett år siden vi så gjengen sist. Det er rolig for The Boys. De har for det meste gått hvert til sitt. Butcher jobber nå for myndighetene og gjør deres «dirty work» for dem. Ingen ringere en Hughie er sjefen hans.
Både Hughie og Butcher sliter med å være fornøyd med sin nåværende livssituasjon og klør etter å ha noe mer å gjøre slik som i «gamle dager». Når The Boys får vite om et mystisk Anti-Supervåpen og et nytt hjelpemiddel for å jevne ut kampen på slagmarken, sender dette dem igjen inn i en blodig og voldsom kamp mot The Seven.
På lyd og bilde-fronten presenteres tredje sesong av The Boys med et klart og godt bilde og fremvises i enten Full HD eller 4K, avhengig av TV eller internett-hastighet. Det tilbys også HDR10 for de som skulle ha en god nok TV til å dra nytte av det. For dere med et skikkelig godt lydanlegg tilbys det dessverre ikke Dolby Atmos, men 5.1 Dolby Digital lydmiksen er mer enn god nok. Hører du godt etter vil du også legge merke til at lyd-designet til spesielt en sentral karakter minner mistenkelig om et velkjent transportmiddel.
Serien har på effektsiden svært vellagde effekter både praktiske og digitale. Jeg tror nærmest aldri jeg har sett en effekt som har tatt meg ut av opplevelsen. Totalt sett har effektene en spesifikk estetisk stil som gjør at TV-serien er nærmere tegneserien i uttrykk enn man skulle tro.
Karakterdynamikken forblir nærmest den samme som de to tidligere sesongene, men det dannes både nye allianser og nye karakterkjennskap som tidligere kun har vært hintet svakt til i de to foregående sesongene.
Tredje sesong av The Boys er en blodig affære med karakterer du bryr deg om og som har interessante karakterutviklinger, ofte sterkt knyttet til seriens hovedhistorie. Men dette er ikke det eneste som gjør serien unik.
The Boys er nemlig superhelt-satire fra øverste hylle. Serien kan å underholde med sin blodige og svært fremtredende presentasjon og actionsekvenser, mens den samtidig gjør narr av både superhelt-troper og nåtidens største selskaper (tenk Apple og Amazon selv).
Satiren gjenspeiles også i mange av seriens karakterer. Blant de mest åpenbare sammenligningene har man eksempelvis Homelander. Han kan fly, har laserøyne, superhørsel og røntgensyn. For ikke å snakke om at han er udødelig.
Homelander kan kun beskrives som en blåkopi av Supermann i bakvendtland. En superhelt med null moraler og et stort ego. Så lenge rampelyset er fokusert på Homelander er han fornøyd (så lenge det er god PR).
Opptil flere ganger har Homelander bevist at han ikke greier å dele rampelyset med noen andre. Det har ført til at det koker over. Det pleier ikke å ta lang tid før han gjør slutt på livet til personen eller objektet som står i veien for ham. Han har tross alt drept for mye mindre.
Queen Maeve er The Boys sitt svar på Wonder Woman. Superstyrke og udødelig, men i likhet med flere av seriens andre karakterer sliter hun med sine personlige problemer. Maeve som karakter har med jevnt tempo utviklet seg til å mer og mer forakte sine medmennesker i The Seven. Dette får henne til å ta andre valg som får ringvirkninger for både The Boys, men også hennes kollegaer.
På den andre siden av leiren har vi Billy Butcher som er lederen av The Boys. Enten de andre vil eller ikke. Han har et svært skralt moralkompass og hater superhelter av hele sitt hjerte. På mange måter minner han svært godt om Punisher fra Marvel. Butcher sitt ultimate mål er å drepe Homelander.
Serien har primært hovedkarakterene sine i henholdsvis Hughie og Butcher, men for det meste av seriens spilletid byttes det mellom karakterer fra The Boys og The Seven. Dette er seriens to motpoler.
Mellom alt blodbadet og den grove språkbruken – ja, jeg tenker på Butcher – så gir serien deg også muligheten til å undre og gruble litt over selskapers filosofi og fremgangsmåter. Er det etisk riktig det selskapene gjør for å dekke over feilgrep?
Vought er selskapet som står bak superheltgruppen The Seven. Vought som selskap minner veldig om en blanding av Disney og Amazon. Selskapet har en egen strømmetjeneste, filmselskap og nyhetssendinger. Dette er alle gode verktøy for å dekke over tragedier og feilgrep.
Serien sine superhelter er mestere til å tråkke i salaten. Da må Vought på banen for å rydde opp. Ofte involverer dette bestikkelser og Non Disclosure Agreements (NDA). For å hindre at det tærer på ryktene til Vought sine elskede og dyrebare superhelter.
The Boys er en TV-serie jeg alltid anbefaler på det varmeste. Er man i det minste litt interessert i superheltsjangeren så tilbyr TV-serien nok av action og intriger til å tilfredsstille en gjennomsnittlig fan. Samfunnet og store selskaper sine praksiser puttes i et satirisk lys – og de klassiske superheltklisjeene man er blitt så vant til i et så populært medium gjøres narr av til sitt ytterste.
Tredje sesong av The Boys viderefører konflikten som har pågått gjennom så langt to tidligere sesonger. Nye karakterdynamikker opprettes, flere plot-tråder, nye avsløringer og innfallsvinkler gir serien enda mer kjøtt på beinet og flere grunner til å sitte klistret til skjermen. Med en hovedkarakter som sier så mange banneord at han putter nordlendinger til skam, pluss all den voldsomme volden så kan jeg ikke anbefale å samle familien for litt kvalitetstid. Dette er tross alt en serie med en påklistret aldersgrense på 18 år.
(Anmeldelsen er basert på seks av sesongens åtte episoder).
Rollelisten i The Boys er som følger:
Karl Urban (Billy Butcher) Jack Quaid (Hughie Campbell), Antony Starr (Homelander), Erin Moriarty (Starlight), Dominique McElligott (Queen Maeve), Jessie T. Usher (A-Train), Laz Alonso (Mother’s Milk), Chace Crawford (The Deep), Tomer Capone (Frenchie), Karen Fukuhara (Kimiko), Nathan Mitchell (Black Noir), Colby Minifie (Ashley Barrett), Claudia Doumit (Victoria), and Jensen Ackles (Soldier Boy).
RSS