
VOD : The Falcon and the Winter Soldier

Konklusjon:
The Falcon and the Winter Soldier er enda et spennende kapittel i Marvel Cinematic Universe (MCU). Den er en av de mer virkelighetsnære historiene i MCU. Samtidig er det litt vel mange av ingrediensene i narrativet som koker bort i kålen. Serien har noen råkule actionscener, men spenningstempoet i andre scener noen ganger litt vel lavt. Jeg synes serien har fantastisk musikk, skjønne bilder og ekstremt dyktig skuespill, spesielt fra tittelrollene. Enda en god serie som du kan nyte på Disney+.
Eksterne lenker. Les mer her:
FILMFAKTA
Fakta:
Vises hos: Disney+
Norgespremiere: 19.03.2021
Originaltittel: The Falcon and the Winter Soldier Sesong 1
Sjanger: Action, Eventyr, Drama, Sci-Fi.
Skuespillere: Anthony Mackie, Sebastian Stan, Adepero Oduye, Wyatt Russell, Erin Kellyman, Daniel Brühl, Emily VanCamp, Desmond Chiam, Clé Bennett, Florence Kasumba, Carl Lumbly med fler.
Regi: Kari Skogland
Manusforfattere: Michael Kastelein, Derek Kolstad, Dalan Musson, Josef Sawyer, Malcolm Spellman, Ed Brubaker, Steve Epting, Jack Kirby, Stan Lee, med fler.
Produsenter: Kevin Feige, Zoie Nagelhout, Kari Skogland, Malcolm Spellman, Victoria Alonso, Ariella Blejer, Louis D'Esposito med fler.
Musikk: Henry Jackman
Nasjonalitet: USA
Språk: Engelsk
Lengde: ca. 40-60 min per episode
Totallengde for hele sesongen (6 episoder): ca. 5 timer og 21 minutter
Produksjonsår: 2020
Distributør: Disney+
Aldersgrense: 12 år
HANDLING
Serien handler om Sam Wilson, aka The Falcon (spilt av Anthony Mackie), og Bucky Barnes, aka The Winter Soldier (spilt av Sebastian Stan). Etter de siste hendelsene i Avengers: Endgame samarbeider de på verdensomspennende oppdrag, men de er ikke de eneste som gjør det. Det er en ny bande med rebeller i verdenen kalt The Flag Smashers og de må stoppes. Er Sam klar til å ta over arven som den nye Captain America og de mange utfordringene som kommer hans vei, eller blir det altfor mye for ham?
The Falcon and the Winter Soldier er enda et spennende kapittel i Marvel Cinematic Universe (MCU). Dette er en av de mer virkelighetsnære historiene i dette universet og du kan nyte det på Disney+.
Verdenen vi befinner oss i er plassert etter hendelsene i Avengers: Endgame, og føles veldig ekte og forståelig. Her skjer det ting som jeg tror også kunne skjedd i vår virkelige verden
Halvparten av verdens befolkning forsvant sporløst for fem år siden. Verden over kommer de nå plutselig tilbake fra å ha blitt knipset ut av eksistens. Så da settes det opp en forening av myndighetene for å hjelpe dem tilbake normalen. Samtidig ønsker en gruppe rebeller å fortsette å ha det litt mer som i de siste fem årene – når landene var mer samlet. Her er det mange paralleller til dagens innvandringsdebatter.
Anthony Mackie og Sebastian Stan returnerer til sine roller som tittelkarakterene i serien, og det er fengslende å følge med på deres reise. De erter hverandre hele tiden og det får meg til å humre og le ofte underveis. Jeg blir også overrasket over hvor ekstremt dyktig dramatiske skuespillere de er. Det er scener som føles so real og de bringer fram det beste i begge skuespillerne.

Sam Wilson aka Falcon (spilt av Anthony Mackie) og Buckey Barnes aka Winter Solider (spilt av Sebastian Stan) utforsker en conteinerplass sammen en gammel venn, Sharon Carter (spilt av Emily VanCamp) og en gammel fiende, Zemo (spilt av Daniel Brühl).
Serien har likevel noen varierende spenningsbølger i tempoet. Det meste av plottet er fengslende nok, men innimellom ble det litt tamt. Båten til Wilson-familien er et eksempel som kan være litt spennende, men de kunne hatt noe mindre av det.
Enkelte aspekter av historien mangler, som jeg gjerne ville likt å ha sett noe mere på. Dette gjør at visse ting ikke er like godt knyttet sammen i historieskoen. Det kan være at dette er for å legge grunnen for episoder i en fremtidig sesong som for øyeblikket ikke er bekreftet.
I serien returnerer også skuespillerne Daniel Brühl som Zemo, og Emily VanCamp som Sharon Carter. Daniel Brühl er gjør en spennende fortsettelse på Zemo-karakteren fra Captain America: Civil War som viser fram skumle skurkesider. Skulle gjerne ønske vi kunne sett mer til han siden har sjarmerte meg veldig i denne serien.

Serien involverer også Wakandas konglige garde kalt Dora Milaje. Florence Kasumba spilte godt som den avbildede lederen Ayo (sammen med Buckey Barnes, spilt av Sebastian Stan) selvom det gjerne kunne vært mer.
Emily VanCamp som Sharon Carter har forandret seg en del siden sist gang vi så henne. Da var hun mer godhjertet og kjærlig, mens nå er hun mer av en kaldblodig antihelt. VanCamp fanger dette spranget utmerket og viser fram sine nye trekk på en engasjerende måte.
Vi møter videre Adepero Oduye, som spiller den kjærlige søsteren til Sam Wilson, Sarah. Selvom hun er streng med Sam skjønner hun hans kamp for familiearven sin og rettferdighet i verden. Oduye gjør en fremragende jobb med visualisere denne karakteren.

Bak scenene må fremragende kanadiske regissør Kari Skogland (hun med hatten) brife skuespillerne på scenen de skal spille i og sjekke om de er klare. Skuespillerne i denne scenen er, Anthony Mackie som Sam Wilson og hans søster Sarah blir spilt av Adepero Oduye
Wyatt Russell (sønnen til Kurt Russell) som John Walker aka den nye Captain America. Russell fortjener virkelig ikke det hatet eller de drapstruslene han får på internettet – fra folk som har problemer med å skille karakteren fra skuespilleren. Spesielt når han spiller denne rollen så eksepsjonelt bra. Han er en karakter som jeg hater samtidig som jeg skjønner hvorfor han er som han er. Dette er en svært spennende karakter å følge med på og definitivt en av de beste nykommerne til denne delen av MCU.

Bucky (spilt av Sebastian Stan) er ikke så fornøyd med John Walker (spilt av Wyatt Russell), den nye Captain America (med partneren Lemar Hoskins spilt av Clé Bennett), noe som fører til noen uenigheter mellom dem.
Erin Kellyman spiller Karli Morgenthau, denne seriens “skurk” selvom hun ikke nødvendigvis føles sånn ut hele veien. Jo, hun har noe ved seg som ikke er bra. Samtidig kan jeg ikke si meg uenig med ønsket hennes om å få verden til å være litt mer som den var i de fem årene halvparten av jordas befolkning var borte. Å ha en mer samlet verden hadde vært supert å ha og hun kommuniserer dette poenget på en spektakulær måte.
Carl Lumbly spiller helt utmerket som Isaiah Bradley. Han klarer godt å kommunisere den tragiske historien bak karakteren sin. Det er godt, men fryktelig, et trist bilde på hvordan vi en gang var og hvordan mange av oss fortsatt er.

Karli Morgenthau (spilt av Erin Kellyman) og Dovich (spilt av Desmond Chiam) er en del av rebellgruppen The Flag Smashers. Mange er enige i deres mål, men alle er kanskje ikke enig med deres metoder for det målet.
Serien har mange vakre landskapsbilder og råkule actionscener. De er nervepirrende og det er til og med en scene hvor jeg fikk litt hakeslepp. Dette er noe som virkelig hadde vært kinobilletten verdig.
Men en god serie er ikke det samme uten god musikk, og den er jammen meg god her. Henry Jackman, som tidligere har laget musikk for fantastiske X-Men: First Class (som fyller 10 år i år), briljerer igjen med musikk som øker spenningen og krydrer stemningen i scenene.

Isiah Bradley (spilt av Carl Lumbly) er en viktig del av denne serien. Han var en veldig spennende, men trist karakter.
Nok en serie i Marvel Cinematic Universe har dermed kommet. Jeg håper veldig på en sesong 2, eller at de følger opp historien på en annen måte siden. Imens har Disney+ mye annet kos i vente for oss med blant annet Star Wars: The Bad Batch som kommer på 4. mai, Marvel’s M.O.D.O.K (ikke satt i MCU) på 21. mai via Star-utvidelsen for voksne, og det neste TV-serie kapittelet i MCU, Loki som kommer 11. juni.
RSS