VOD : The Man Who Fell To Earth
Konklusjon:
TV-serien The Man Who Fell To Earth er nok en del annerledes fra filmen med David Bowie, for de som kjenner den, og det er foreløpig hovedsakelig en god ting. Serien har en fengslende historie som er en slags fortsettelse av filmen og det fører til flere spennende nye koblinger. Den kan forsåvidt bli litt langtekkelig noen steder. Det er også mer humor i denne og mindre psykologi, humoren er til gjengjeld som oftest ganske god. Skuespillerne er fantastiske og får jobbe med et ekstremt godt manus. Noen høydepunkter er Chiwetel Ejiofor, Naomie Harris, Clarke Peters og Bill Nighy. Serien er også meget godt filmet og flere av scenene er meget kule å se på. Jeg er spent på hva de neste episodene vil bringe.
Eksterne lenker. Les mer her:
FILMFAKTA
Vises hos: Paramount+
Norgespremiere: 24.03.2022
Sjanger: Sci-Fi, Komedie .
Skuespillere: Chiwetel Ejiofor, Naomie Harris, Clarke Peters, Bill Nighy, Annelle Olaleye, Jimmi Simpson, Sonya Cassidy, Kate Mulgrew, Joana Ribeiro, Rob Delaney med flere.
Regi: Alex Kurtzman
Manus: Alex Kurtzman, Jenny Lumet, Jane Maggs, Michael Alaimo og Helen Shang. Basert på boken til Walter Tevis.
Produsenter: Adrian Kelly, Jane Maggs, Bill Wolkoff, Stuart Sutherland, Aaron Baiers, Rola Bauer, Carl Beverly med flere.
Nasjonalitet: USA
Språk: Engelsk
Episodelengde: 55 min
Totallengde for alle tre episodene: ca. 2 timer og 46 minutter
Produksjonsår: 2021
Distributører: Paramount.
Aldersgrense: 15 år.
HANDLING
Et romvesen kommer til jorda med et oppdrag: å lære hvordan bli et menneske og møte den kvinnen som kan hjelpe ham å redde arten sin. Sammen oppdager de at hvis de skal redde hans art må de første redde vår egen verden. Denne serien er laget som en løs oppfølger til filmen fra 1976 med samme navn med David Bowie i hovedrollen. Begge er også basert på boken til Walter Tevis.
Er serien The Man Who Fell To Earth en god fortsettelse av den klassiske filmen? Ja, det er den.
The Man Who Fell To Earth (2022) er ikke en nyinnspilling av den kjente David Bowie-filmen med samme navn fra 1976, men en fortsettelse av dens historie.
Samtidig er det ikke like psykologisk lagt opp som filmen er, det er mer humoristisk, men ikke på en måte som ødelegger for historien de prøver å fortelle.
Historien er et svært fengslende, spesielt etter at vi får vite mer om dens tilkoblinger til filmen. Jeg vil si at det derfor er anbefalt å se filmen først, selvom den kan bli litt langtekkelig til tider, noe serien også har litt problemer med innimellom.
Samtidig er alt så godt forklart i serien at jeg tror de fleste vil kunne forstå grunnkonseptet. Vil man derimot ha en dypere forstålelse, så se filmen først. Og hvis du vil så kan du også lese boken til Walter Tevis som både filmen og serien er basert på.
Med tilkoblingene til filmen har serien også flere ypperlige referanser til David Bowie som viser mye god respekt for den utrolig kule artisten han var. Og hvis han fortsatt var i live så hadde de kanskje hatt ham med fysisk, men vi kan alle likevel kjenne hans spesielle tilværelse i denne serien.
Humor tar også en stor plass i denne serien siden hovedkarakteren Faraday ikke er kjent med menneskenes språk og kultur. Noe som skaper mange morsomme hendelser. På en måte er den litt som den første Thor-filmen fra Marvel, men enda morsommere. Samtidig er det noen ganger de skal være litt vel frempå med hans misforståelser og noen vitser repeteres litt vel ofte.
Serien har også flere fantastiske skuespillere og de har et ekstremt godt manus. Chiwetel Ejiofor, kjent fra Doctor Strange-filmene og 12 Years a Slave, spiller Faraday og han fortsetter å være en ekstremt dyktig skuespiller. Han er også en av de mange som prøver å stjele showet her og det klarer han ofte med glans.
Naomie Harris, kjent som Moneypenney i Daniel Craigs James Bond-filmer, er også spennende å se her. Hennes karakter er en meget god tolkning av hvordan det er å være venn med en som Faraday. Deres kjemi er så god at det er vanskelig å ikke henge seg på.
Ellers har vi også Jimmi Simpson fra Westworld, som leder en veldig interessant etterforskning av flere av hendelsene relatert til hovedhistorien. Her viser Simpson både sjarm og en ekkelhet som bare en skikkelig ekkel skurk kan. Jeg gleder meg til å se mer med han.
Til slutt vil jeg si at vi får noen strålende biroller med henholdsvis Clarke Peters, Annelle Olaleye, Kate Mulgrew, Sonya Cassidy, Rob Delaney, Martha Plimpton og Bill Nighy.
Serien ser også veldig bra ut visuelt. Noen av sekvensene utrolig kule, spesielt et møte mellom Faraday og en annen mystisk person inne i en tornado av alle ting. Jeg er spent på hva fremtidige episoder vil bringe.
(Dette er er en anmeldelse av de tre første av ti episoder i denne sesongen.)
RSS