
Den britiske filmbyråforeningen – Film Distributors’ Association (FDA) – tar nå til ordet for en større fleksibilitet hva gjelder vinduene for filmlanseringer.
I sin årlige tale til medlemmene i Film Distributors’ Association sa president David Puttnam dette:
«Tiden har så visst kommet for å tillate en moderne fleksibilitet for rettighetshaverne til å skape seg til de mest tilpassede, individuelle lanseringsstrategier, fordi ingen plattform kan alene passe alle filmer», melder Cue Entertainment.
I dag går det som hovedregel tre til fire måneder fra en film vises på kino til den lanseres som fysisk videogram og VOD. Vinduet mellom VOD og fysisk videogram er i de fleste tilfeller nå ikke-eksisterende, der VOD tidligere kom senere. I noen tilfeller eksperimenteres det også med VOD før BD og DVD.
David Puttnam understreket at han ikke så for seg et fullstendig «kollaps» av vinduene, ettersom kinolanseringsvinduet fortsatt er en ypperlig markedsføringskanal (også) for filmene i seg selv.
Men:
– Det er ingen som tjener på lange mørke perioder mellom plattformer når filmer ikke er tilgjengelige, i det minste lovlig. Hvis en kinoopplevelse fortsetter å være unikt altoppslukkende og magisk på måter som digitale kanaler aldri kan etterligne, så er det ikke noen bevis for at fleksible vinduer vil forårsake noe reduksjon i kinobesøk.
Han advarte mot det han kalte en «stygg og helt feilaktig trend» med hensyn til at det virker som det er moteriktig i visse sirkler å sette innhold og teknologisektorer opp mot hverandre. Han henviste her åpenbart mellom kino og VOD/video.
– Denne tydelige spenningen mellom de to sektorene er helt falsk og potensielt destruktiv, sa David Puttnam.
FDA-presidenten mener at det er «litt mer fleksibilitet» på det amerikanske markedet, og forbrukerne er fortsatt de som bruker mest på film per innbygger (ca 80 USD per person) og i 2012 var det ny «box office»-rekord med 10,8 milliarder dollar i billettsalg i USA.

RSS