Siden våren 2010 har Rema Non Food (RNF) – (tidligere Home Design AS) – levert film til landets Rema 1000-butikker. Hva er status for film til alle kjedene som RNF leverer til? VIDEOMAGASINET gir deg svarene.
– Vi har vært tro mot strategien vi la da vi begynte med filmdistribusjon i 2010: oppfølgning, struktur, system og rutiner, forteller Terje Vik Schei, multimediansvarlig hos RNF, til VIDEOMAGASINET.
– Vi har økt besøksfrekvensen i butikk ila 2012 og hatt bra fokus på nyhetene som har vært, poengterer Vik Schei.
Som er ærlig og innrømmer at 2012 var det desidert vanskeligste året siden starten for tre år siden.
– Vi er bygd for volum og et høyt gjennomsalg. 2012 ble en utfordring i så måte.
2012 ble året hvor svakheter i opplegget ble analysert og korrigert.
– Noen leverandører har fått bestemme for mye selv om hva de ønsket å sette ut. Derfor tok vi en ny runde på sortimentet – og ikke minst prisnivået, i møte med Netflix og Viaplay og de andre digitale tjenestene.
Kjeden har et standard filmstativ i de fleste Rema-butikkene.
Den tar bare 1 kvm2, men rommer hele 550 filmer, og heriblant 80 som kan vende ut. (Såkalte «facinger».)
Men Rema 1000 er ikke alle butikkene som har film.
Rema Non Food leverer også til kjeder som Bunnpris, YX, Esso og Reitan servicehandels kjeder: Narvesen, Shell-7-eleven og 7-eleven. En kjede falt fra i 2012.
– Nille valgte å droppe film tidlig høsten 2012. Vi anbefaler våre kunder å ha fokus på titler og ikke kun fokusere på en teoretisk brutto. Vi klarte ikke å leve opp til de forventningene Nille hadde, og vi følte ikke at vi kunne levere lavere kvalitet bare for å ha lavere utpriser og høyere margin. I felleskap ble vi enig om at det ikke ble aktuelt med videre satsing hos dem. Vi ønsket ikke å selge dårlig film fremfor å dumpe ut dårlig film.
– Er film i faresonen hos de andre dere leverer til?
– I 2013 dropper vi nyheter hos Bunnpris, med unntak av enkelte store nyheter, og der blir det da bare vanlig katalogsalg. RNF leverer nå film til ca. 800 punkter etter at Nille falt fra.
Les mer om Rema Non Food i premiereutgaven av VIDEOMAGASINET, som kommer både på print og digitalt.
BAKGRUNN
Rema-butikkene fikk film levert fra trondheimsbaserte Massemedia AS fra 1997 til 2010.
Firmaets suksess i disse årene var i stor grad bygd på Rema-kontrakten.
Da den falt fra, ramlet businessgrunnlaget ihop og Massemedia AS. De mistet da ca. 60 % av omsetningsgrunnlaget. Forsøket på å kjøpe opp en konkurrerende grossist, RK Entertainment AS, slo også feil.
RK gikk konkurs 24.09.2010 og 04.11.2010 vips var også Massemedia historie.
RSS