
Fysiske hjemmeunderholdningsprodukter hadde en nedgang på 12 % fra 2011 til 2012.
Det viser nylig offentliggjorte tall fra britiske Entertainment Retailers Association (ERA).
Tallene inkluderer all fysisk hjemmeunderholdning – inkludert musikk, spill og videogram.
Den totale nedgangen var altså på 12 %, men spill som sank mest isolert sett, med 17 % isolert.
Totalmarkedet i 2012 endte opp på 4,21 milliarder pund, mot 5,55 milliarder pund i 2011.
ERA mener at sommer-OL i London må ta noe av «skylden», ettersom mange forhandlere av nettopp musikk, spill og film kjøpte inn mye færre varer i denne perioden – fordi nettopp utgiverne valgte å la være å lansere store titler på dette tidsrommet.
– Mangelen på attraktive utgivelser sommeren 2012 var en klar faktor. Ingen forhandler kan ha råd til å betale husleien for et butikklokale i 52 uker hvis alle nøkkelutgivelsene skal konsentreres om fjerde kvartal, sier ERA-sjef Kim Bayley i en uttalelse.
Og la til at ingen heller vil ønske å investere i nye digitale tjenester, hvis utgivelsene ikke fanger forbrukernes interesse.
– Men heldigvis virker det som om bransjen har forstått dette og vi ser frem til å gi publikum en mye bedre utgivelsesplan i 2013.
I 2012 passer salg av digital hjemmeunderholdning (musikk, film, spill samlet) for første gang over en milliard pund (1,3 milliarder), som er en vekst på 11,4 % i forhold til 2011.
Alt discsalg – CD-er, spill, DVD og Blu-ray samlet – sank med 17,6 % fra 2011 til 2012.
Den britiske bransjen karakteriserer det som banebrytende at det digitale markedet nå er såpass stort. Samtidig er de glade for at det fysiske markedet fortsatt holder seg nogenlunde.
Ca 75 % av all hjemmeunderholdning som selges, skjer fortsatt via den fysiske delen av bransjen.
– Nedlastinger og streaming gir forbrukervennlighet og mulighet til å se, bruke og høre når og hvor du vil, men folk virker likevel til å verdsette kvaliteten av fysiske produkter, mener ERA-sjef Kim Bayley.
RSS