Om oss

Skribenter

VIDEOMAGASINET er om, for og av entusiaster.

Nettsiden har hovedfokus på distribusjon- og markedsføring av film overfor forbrukerne, samt elektronikk, teknologi og spill.

JB Forlag, eid av John Berge og etablert 26.10.1999, har vært journalist og fotograf og fokusert på populærkultur siden han var i tenårene.

Nettsiden og magasinet er drevet av JB Forlag, med John Berge som eier. Berge har dekket forholdene i den norske, nordiske, europeiske og amerikanske film- og videobransjen siden 1997, først som frilanser i Filmmagasinet, deretter som kulturjournalist i NTB, og siden som frilanser og siden som redaktør for nå nedlagte RELEASE i årene 1998–2012.

Berge har også bakgrunn som frilansjournalist, journalist, vaktsjef, redigerer m.v. i medier som Nordmørsposten, Tidens Krav, Adresseavisen, Dagbladet, Dagsavisen, Aftenposten, Hjemmekino, Elektronikkbransjen, Se og Hør, Nationen, DinSide og per 2015 jobber Berge også for NRK.

VIDEOMAGASINETs nettside ble lansert 6. januar 2013, og er en videreføring og videreutvikling av John Berges tidligere engasjement for bransjen.

KINOMAGASINETs nettside ble lansert 26. april 2013.

De to sidene er søster/bror-sider og har til tider likt innhold, men video er i fokus på VIDEOMAGASINET, mens kino er i fokus på KINOMAGASINET. Felles for begge sider er dog fokuset på film – og bransjens utfordringer og menneskene i bransjen.

Redaktør John Berge har vært medlem av Norsk filmkritikerlag siden 1998.

Magasinet ble også utgitt fysisk. Første PRINT & DIGITAL-utgave ble gitt ut i februar 2013. Utgave nummer to kom i april 2013. 

I 2014 ble forbrukerbladet HIGH-DEF omdøpt til KINOMAGASINET. Det utgis i sin femte årgang i 2016, med fokus på både kino- og videofilm.

VIDEOMAGASINET når alle de viktige nøkkelpersonene i norsk kino-, video- og VOD-bransje. Vi fokuserer på film – og alle dets distribusjonskanaler.

Skrive for oss?
Vi jakter alltid på dyktige frilansere, både for å anmelde Blu-ray Disc og kinofilmer – og for å skrive nyhetsnotiser & evt. lage reportasjer fra Oslo & omegn. Ta kontakt med redaktør John Berge om du er interessert.

Firmaet lager også nettsider og blader på oppdrag fra andre firma. Sjekk ut firmaets nettside her.

KINOMAGASINET & VIDEOMAGASINETS MEDARBEIDERE:

Redaktør:
John Berge

Salgs- og markedssjef:
Glenn Smith

I redaksjonen pr. februar 2018:
Katrine Wang Svendsen
Stina Ueland
Rafael Motamayor
Aleksander Koren
Bjørn Harald L. Sønsthagen
Helene Marie Sveløkken Paalsrud
John Haakon Asker
Rolf Einar Hammerås
Fredrik Olsen Hagstrøm
Lars Johnsrud
Anne-Marte Vaagan
Linn Horn Stokke

Design:
Per Mork

KONTAKTINFORMASJON:

JB FORLAG
Halfdan Kjerulfsvei 6A
1410 KOLBOTN
NORGE
Tlf.: 975 99 007
E-post

Besøk våre ulike nettsider her.

KINOMAGASINET
KINOMAGASINET FACEBOOK
KINOMAGASINET TWITTER

VIDEOMAGASINET
VIDEOMAGASINET FACEBOOK
VIDEOMAGASINET Twitter
VIDEOMAGASINET.se FACEBOOK

HIGH-DEF
HIGH-DEF.no
HIGH-DEF.no FACEBOOK

JAMESBOND.no
JAMESBOND.no
JAMESBOND.no FACEBOOK

007SHOP.no
007SHOP.no
007SHOP FACEBOOK

JOHNBERGE.com
JOHNBERGE.com
JOHN BERGE FACEBOOK

JB FORLAG
JBFORLAG.no
JB FORLAG FACEBOOK